ONTDEK NEOTEC

Wij zijn een innovatief bedrijf dat zelf apparatuur ontwikkeld en wereldwijd verkoopt.
Daarnaast helpen we onze klanten met het ontwikkelen van specialistische technische apparatuur.

Waarom NeoTec?

NeoTec verkoopt en ontwikkeld hoogwaardige technische apparatuur.

Zo hebben wij een volautomatisch ruitjessnijapparaat ontwikkeld voor de hechtingsproeven van kwalitatief hoogwaardige coatings, een viscositeitsmeetinstrument voor coatings, een laagdiktemeter voor het volautomatisch meten van coatings op grote oppervlakken en een optisch meetinstrument om samples rondom te meten.

Tevens ontwikkelen we bij NeoTec apparatuur volgens klantspecificaties.

Als u uw idee wilt laten realiseren, dan doet u dat het liefst via een veelzijdige partner die verstand van zaken heeft en passie voor wat hij doet. Van gesprek tot apparaat, realiseren wij diverse technische projecten. De ene keer gaat het om adviseren of het maken van een onderdeel, de andere keer gaat het om een gecombineerde mechatronische totaaloplossing.

U doet zaken met enthousiaste en onstuitbare techneuten die al meer dan 20 jaar lang bekend zijn op de markt en hun weg goed weten te vinden. Dat merkt u aan de creatieve- en innovatieve oplossingen.

NeoTec biedt efficiënte turn-key-oplossingen.

We what we do and we do it with a great deal of passion

Wat we kunnen betekenen

Op het gebied van speciale onderdelen en -systemen hebben we het volgende te bieden:

 • Consultancy – het bespreken van uw wensen en het onderzoeken van de haalbaarheid ervan.

 • Engineering – ontwerpen en ontwikkelen.

 • Manufacturing – voorbereiding, maken en controle.

 • Assembling – realisatie, testen.

Werkterrein

Ons werkterrein strekt zich uit vanaf het prototype-gebied tot het ontwikkelen van (kleine) series. Wij realiseren speciale onderdelen, assembleren en doen de interfacing eventueel tussen meerdere systemen. We ontwikkelen uw apparatuur volgens de geldende CE richtlijnen en verzorgen ook de nodige documentatie hiervoor.

Wij beschikken over onze eigen werkplaats en assemblageruimte. Bij ons heeft u direct contact met de professional die over een scala van technische disciplines beschikt. Weinig overhead werkt, zowel voor u als voor ons snel, flexibel en efficiënt. Daarnaast zijn we constant bezig met het verbeteren en uitbreiden van onze competenties. Wij spannen ons in voor een prettige en succesvolle samenwerking.

Werkveld

We zijn trots op de mogelijkheden die we hebben om problemen op te lossen of ideeën te realiseren in de precisietechniek. Onafhankelijk van de branche, orthopedisch-medisch, industrieel, onderwijs of entertainment, voeren we projecten uit in de vorm van:

 • Advies

 • Realisatie

 • Procesoptimalisatie

Met onze expertises zijn we in staat om mechanische en elektronische onderdelen of multidisciplinaire instrumenten/apparaten te:

 • Ontwerpen

 • Ontwikkelen

 • Verbeteren

 • Integreren

 • Automatiseren

Werkwijze

Sommige klanten komen met een idee, andere met een schets. Het begint meestal met een gesprek waarin uw wensen besproken worden. Bij nieuwe projecten stellen we samen met u een geschikte werkwijze op. Afhankelijk van het soort project is het wenselijk om eerst de haalbaarheid te onderzoeken. Deze kan, afhankelijk van het soort project, in één geheel of gedeeltelijk door ons worden uitgevoerd. Nadat het voortraject is doorlopen kunnen we starten met het ontwerp, de ontwikkeling en de realisatie van uw project. Al deze stappen kunnen we voor u uitvoeren. Met behulp van specialistische ontwikkelmethoden en de nodige creativiteit helpen wij u verder.

Wensen en haalbaarheid

U weet waar u naartoe wilt en zoekt een partner die in staat is u te helpen met alle facetten van de technische uitvoering. Wij denken het liefst vroegtijdig met u mee. We stellen voorafgaand aan het ontwikkeltraject een stappenplan op. Zo wordt de haalbaarheid van uw ideeën duidelijk en inzichtelijk.

Ontwerp

Een goed ontwerp komt tot stand door een combinatie van creativiteit, kennis, ervaring en het maken van juiste keuzen. Door cruciale en/of complexere zaken vroegtijdig in het proces te onderzoeken worden risico’s zoveel mogelijk uitgesloten. Hierdoor ontstaat er meer inzicht in de benodigdheden en kan de configuratie van het prototype definitief worden vastgesteld.

Ontwikkelen

Bij het ontwikkelen valt veel winst te boeken. Doordacht construeren kan een product lichter en stijver maken; of sneller realiseerbaar en goedkoper. Principieel construeren gebruiken we om de kwaliteit en levensduur te waarborgen.

We zijn in staat allerlei producten te ontwikkelen, omdat we kennis en ervaring hebben in veel technologieën en technieken. Door in het begin een FUMO (FUnctioneel MOdel) of prototype te ontwikkelen, ontstaat het eerste werkende model vanuit uw idee, iets tastbaars. Een prototype is een belangrijke stap naar in de ontwikkeling naar het uiteindelijk product.

Werkvoorbereiding

Indien het product in de prototype-fase zijn functionaliteit en betrouwbaarheid heeft bewezen, kan de werkvoorbereiding voor de productie in gang worden gezet. Hierbij wordt het prototype ge-upgrade en productierijp gemaakt, waardoor de blauwdruk van uw product of apparaat ontstaat.

Realisatie

De ontworpen onderdelen worden volgens de werkvoorbereiding gemaakt. Mechanica, elektronica en de software kunnen nu gerealiseerd worden. Er ontstaat iets concreets. De realisatie gebeurt volgens de vastgestelde kwaliteitseisen die direct worden geverifieerd.

Assemblage en testen

Na het realiseren van het product worden de mechanische en/of elektronische onderdelen geassembleerd.

Mechanica, elektronica maar ook de software kunnen nu vakkundig en professioneel getest worden volgens de gestelde specificaties. Het eindresultaat is de realisatie van het idee waarmee het allemaal begonnen is.

Klik hier voor enkele projectreferenties.

Oplevering en nazorg

Dit kan bij de klant zijn -on site- na oplevering, instructie of training/opleiding.

In de nazorgfase wordt het project onderhouden en beheerd zoals u dat wenst.